Vertailu: Paras TENS kivunlievittäjä laite?

18.05.2021

Mistä tiedät, mikä on sinulle paras TENS kivunlievittäjä laite? Valintaa helpottaakseen olemme koonneet yhteen tärkeimmät ominaisuudet, mihin kiinnittää niissä huomiota. Itse laitevertailuun on otettu mukaan vain hintalaatu suhteiltaan hyviä ja laadukkaita TENS laitteita. Valitse näiden avulla sinulle sopivin vaihtoehto!

Mitä huomioida valitessasi TENS-laitetta?

Mikäli et ole ikinä ostanut tai käyttänyt TENS laitetta ennen, saattaa sopivan laitteen valinta olla haastavaa varsinkin, kun nykyään on näissäkin niin paljon vaihtoehtoja. Tehdäksemme elämästäsi helpompaa olemme listanneet ominaisuuksia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota ennen kuin valitset sinulle parasta ja sopivinta TENS kivunlievittäjä laitetta.

Tutustu myös aiempaan kirjoitukseemme: Mikä on TENS kivunlievittäjä laite? Miten se toimii?

Virtalähteenä akku vai patterit?

Yleensä TENS-laitteet toimivat joko pattereilla tai niiden akut ovat ladattavissa esimerkiksi USB:n kautta. Ikinä ne ei ole suoraan liitettävissä verkkovirtaan tai ainakin sellaiset laitteet ovat hyvin harvassa tai käytössä vain ammattilaisten keskuudessa.

Suurin osa TENS- laitteista on akkukäyttöisiä. Jotkut saattavat vaatia yhden ison pariston, kun taas toiset mallit voivat vaatia kolme pientä AAA-patteria. Tämä vaihtelee mallista riippuen.

Molemmat ovat käteviä, mutta jos et halua sählätä pattereiden kanssa ja tuhlata niihin ylimäärääistä rahaa, niin suosittelemme hankkimaan sitten akkukäyttöisen TENS-laitteen.

TENS-laitteet toimivat joko pattereilla tai niiden akut ovat ladattavissa esimerkiksi USB:n kautta.
TENS-laitteet toimivat joko pattereilla tai niiden akut ovat ladattavissa esimerkiksi USB:n kautta.

TENS ja EMS-hoito

Jos olet jo kuullut TENS:istä, olet luultavasti törmännyt samankaltaiseen termiin EMS (elektroninen lihasstimulaatio). Nämä kaksi sekoitetaan usein.

Molemmat käyttävät sähköisiä pulsseja suuntautuakseen kehon eri osiin, mutta ero näiden kahden välillä on niiden nimissä.

TENS:in kohdistuessa hermoihin, EMS kohdistuu lihaksiin. Monissa laadukkaammissa TENS-laitteissa on nämä molemmat vaihtoehdot saatavilla yhdessä laiteessa.

Kanavien ja tasojen lukumäärä

Laitteessa on eri kanavamääriä, taajuuksia ja sähköisen stimulaation intensiteettitasoja, jotka voit säätää suhteessa kipusi tasoon. Kaksikanavaisessa TENS- laitteessa on mahdollista lähettää kahta eri intensiteettiä, kahteen eri paikkaan elektrodiensa läpi.

Tämä on hyödyllistä, jos haluat antaa TENS-hoitoa kahteen eri kehonosaan, joihin tarvitsee eri intensiteettitasoja. Vaihtoehtoisesti voit myös jakaa toisen kanavan kumppanisi tai kaverisi kanssa.

Antureiden laatu ja saatavuus

Eri TENS- yksiköiden mukana tulee eri määrä antureita ja anturit ovat erikokoisia. Tämä saattaa olla tärkeää riippuen siitä, mihin kehon osaan aiot eniten niitä käyttää. Tätäkin tärkeämpää on antureiden laatu. Laadukasta anturia pitäisi voida käyttää lukuisia kertoja ilman että se menettää tarttuvuutensa.

Mitä parempilaatuinen anturi on, sitä vähemmän se rappeutuu ja sitä vähemmän tarttuvuutta se menettää ajan mittaan, mikä tarkoittaa sitä, että säästät rahaa sillä et joudu vaihtamaan antureita koko ajan.

Toinen tekijä harkittavaksi on antureiden saatavuus. Kuinka helppoa ja varmaa niitä on saada? Viimeinen asia mitä haluat, on että TENS-laitteesi merkki poistuu markkinoilta ja tätä myöten sinun laitteeseesi sopivien antureiden valmistus loppuu.

Ole siis tarkka, että valitset TENS-laitteen, minkä on valmistanut arvostettu laadukas merkki, joka pysyy pelissä vielä pitkään. Moniin laitteisiin toki käy antureiden "yleismallit".

Laadukasta anturia pitäisi voida käyttää lukuisia kertoja ilman että se menettää tarttuvuutensa.
Laadukasta anturia pitäisi voida käyttää lukuisia kertoja ilman että se menettää tarttuvuutensa.

Monipuoliset asetusvaihtoehdot

Hyvä TENS-laite on sellainen, mikä antaa sinulle paljon tai paremminkin sinulle sopivasti vaihtoehtoja eri asetuksia, eri hoitomuodoista. Tämä antaa sinulle vapauden asettaa laite sopivalle asetukselle kokemasi kivun pohjalta. 

Monissa TENS- laitteista tulee mukana hyvin paljon eri asetuksia, mitkä matkivat erityyppisiä hierontoja ja hoitomuotoja. Useille tämä ei ole tarpeellista ja voi jopa tehdä koko hommasta liian monimutkaisen, koska joissakin TENS-laitteissa saattaa olla jopa yli 20 eri asetusta.

Jos tämä vaikuttaa liioittelulta sinulle, niin sinun täytyy päättää ovatko useat eri asetukset sinulle hyödyllisiä vai eivät. Jos et tarvitse niin montaa asetusvaihtoehtoa, niin voit hyvinkin ostaa yksinkertaisemman TENS-laitteen ja säästää rahaa siinä samalla.

Intensiteettitasot

Tämä on tärkeää sillä eri kiputyypit ja tietyt kehonosat vaativat eri intensiteettitason kivun lievittämiseen. Esimerkiksi vaadit hyvin todennäköisesti vahvemman intensiteettitason selkäkipuihin kuin niskakipuun.

Intensiteettitasojen lukumäärä on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista ja suurimmassa osassa TENS- laitteita onkin 20 tai enemmän eri intensiteettitasoa. TENS- laitteesta on hyvä löytyä useita eri tasoa, jotta löydöt aina sopivan intensiteetin impulsseille, mitä milloinkin tarvitset.

Kestävyys ja käyttömukavuus

Tässäkin asiassa kannattaa sijoittaa mieluummin laitteeseen, mikä on korkealaatuinen ja kestävä. Koska TENS- laitteet ovat pieniä ja kannettavia, monet ihmiset käyttävät niitä liikkuessaan tai työskennellessään, koska ne pystyy kiinnittämään vaatteisiin, vyöhön tai säilyttää housuntaskussa.

TENS-laite saattaakin siis olla mukanasi suurimman osan päivästä, joten täytyisi sen olla valmistettu siten, ettei se mene rikki ensimmäisestä kolhusta tai pudotuksesta. Tuotteen materiaaleja ei ole aina merkitty tuoteselosteeseen, mutta jonkinlainen takuu tai rahat takaisin- takuu on merkki hyvästä laadukkaasta tuotteesta.

Monet käyttävät TENS laitteita liikkuessaan tai työskennellessään.
Monet käyttävät TENS laitteita liikkuessaan tai työskennellessään.

Hinta

Hinnat voivat vaihdella muutamasta kympistä, useampaan sataseen. Pidä mielessä, ettei korkea hinta aina määrittele hyvää ostosta, mutta monet parhaista TENS- laitteista ovat korkeammasta hintaluokasta.

Vertaile korkean ja alhaisemman hintaluokan vaihtoehtoja ja tarkastele ominaisuuksia jotka selittävät tuotteen hinnan. Valitse sen jälkeen sellainen, joka sopii budjettiisi ja samalla tarjoaa parhaat toiminnot juuri sinun tarpeillesi.

Käyttöohjeista

On vielä tärkeää muistuttaa sinua tarkasti lukemaan ja seuraamaan TENS-laitteesi omia käyttöohjeita. Jos olet epävarma jostain, niin käänny ammattilaisen puoleen, joka pystyy opastamaan sinua paremmin.

Me suosittelemme sinua jättäytymään TENS-laitteen käytöstä, jos kärsit epilepsiasta, sydänvaivoista tai jos sinulla on sydämentahdistin tai jokin muu metallinen tai sähköinen implantti. Lisäksi, jos olet raskaana älä käytä laitetta vatsaontelon tai lantion päällä/ympärillä.

Täällä enemmän TENS laitteiden toiminnasta: Mikä on TENS kivunlievittäjä laite? Miten se toimii?

Parhaat TENS kivunlievittäjä laitteet vertailussa

Tässä TENS kivunlievittäjä laite -vertailussa on mukana vain ne merkit ja mallit, jotka ovat todistetusti hyviä ja laadukkaita laitteita. Aina ennen ostoa kannattaa tutkia ja vertailla TENS laitteiden teknisiä toimintoja ja ominaisuuksia, jotta löydät juuri sinulle sopivimman.

Beurer EM49

Beurer EM49 sisältää kolme perustoimintoa:

 • Hermoratojen sähköinen stimulaatio (TENS)
 • Lihaskudosten sähköinen stimulaatio (EMS)
 • Sähkösignaaleilla aikaansaatu hierontavaikutus

Laitteella voidaan parantaa yleistä hyvinvointia, lievittää kipua, ylläpitää kuntoa, rentoutua, kuntouttaa lihaksia ja ehkäistä väsymystä. Sähköstimulaatiolaitteiden vaikutus perustuu kehonosien impulssien muodostamiseen ja siirtämiseen elektrodeilla ihon kautta hermo- ja lihassäikeisiin.

TENS merkitsee hermojen sähköistä ärsytystä ihon kautta. TENS on kliinisesti todennettu, tehokas, haittavaikutukseton menetelmä, joka on sallittu käytettäväksi kipujen hoitoon.

EMS-menetelmää (lihasstimulaatio) käytetään mm. perinteisen lihasharjoittelun täydennyksenä lihasryhmien suorituskyvyn parantamiseksi ja kehon muokkaamiseksi.

Hierontatekniikka mahdollistaa tuntemukseltaan ja vaikutukseltaan oikeaa hierontaa muistuttavalla ohjelmallaan.

Digitaalisen EMS/TENS-laitteen kahden erillisesti säädettävän kanavan avulla voit asettaa impulssien voimakkuuden toisistaan riippumattomasti kahteen hoidettavaan kehonosaan sopivaksi. Voit esimerkiksi stimuloida kehon kummankin puolen tai tasapuolisesti suuria kudosalueita. 

Koska kanavien virran voimakkuus voidaan asettaa erikseen, voit käsitellä samanaikaisesti kahta eri kehonosaa. Näin säästät aikaa peräkkäisiin yksittäishoitoihin verrattuna

Tekniset tiedot:

 • Lähtökäyrämuoto kaksivaiheinen
 • Suorakulmainen impulssi
 • Pulssin kesto: 50 - 450 µs
 • Pulssin taajuus: 1-150 Hz
 • Lähtöjännite: max 100 Vpp (500 ohm)
 • Lähtövirta: max 200 mApp (500 ohm)
 • Paristokäyttöinen (3 x AAA, mukana pakkauksessa)
 • Käsittelyaika: säädettävissä 5 - 100 minuuttia
 • Voimakkuus: säädettävissä 0 -50
 • Mukana vyökiinnike
 • Neljä itsekiinnittyvää tarraelektrodia (45 x 45 mm)
 • 132 x 63 x 29,5 mm (sis. vyöpidikkeen)
 • Takuu kolme vuotta
 • Lääkinnällisesti hyväksytty laite
 • Huomioithan, että jos epäilet laitteen sopivuudesta itsellesi jonkin sairauden tai tehdyn operaation takia, niin varmista asia lääkäriltäsi.

Omron E3 Intense

OMRON E3 Intense on lääkkeetön kivunlievittäjä, jossa on kuusi esiasetettua ohjelmaa selälle, hartioille, nivelille ja lihaksille. Laite perustuu TENS-tekniikkaan (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation), jonka teho on kliinisesti todistettu ja joka on laajasti fysioterapeuttien ja kipuasiantuntijoiden käytössä.

Kompaktisti suunniteltu E3 Intense soveltuu käytettäväksi kotona, työpaikalla tai matkustettaessa lentokoneessa tai junassa. Laite on intuitiivinen ja helppokäyttöinen. Suurelta näytöltä on helppoa valita ohjelma ja nähdä jäljellä oleva hoitoaika kertavilkaisulla. Kivunlievitys perustuu TENS-teknologiaan.

LongLife-elektrodeja voi käyttää jopa 150 kertaa. Kun elektrodien geelimäinen liimapinta ei enää tartu riittävästi ihoon tai niihin on tarttunut likaa, voidaan ne pestä.

Hoito on ihon kautta tapahtuva hermostimulaatio, jossa pienitaajuiset sähköimpulssit aktivoivat kehon omia, kipua lievittäviä mekanismeja. TENS-teknologia lievittää kipua lääkkeettömästi ja ilman sivuvaikutuksia. TENS-me­ne­tel­mä vai­kut­taa kol­mel­la ta­val­la: Estää aivoille lähteviä kipuviestejä, vapauttaa elimistöön endorfiineja ja lisää verenkiertoa.

Ki­vun lie­vi­tys TENS-hoidon tulee tuntua miellyttävältä. Jos hoito tuntuu epämiellyttävältä, vaihda elektrodien paikkaa, hoidon voimakkuutta tai hoito-ohjelmaa.Ihmiset reagoivat eri tavalla hoitoon. Jotkut käyttäjät tuntevat helpotuksen jo ensimmäisestä kerrasta, joillakin kipu lieventyy useamman käyttökerran jälkeen. Kaikki ihmiset eivät kuitenkaan saa vastetta TENS-hoidosta. Hoito-ohjelmia, elektrodien paikkaa ja hoidon voimakkuusastetta vaihtelemalla voi löytää itselleen sopivan kivunlievityksen.

Lait­teen käyt­tö: Elektrodit sijoitetaan iholle kipukohdan ympärille ja laitteesta valitaan sopiva hoito-ohjelma. Sen jälkeen hoito aloitetaan matalalla voimakkuudella ja voimakkuusastetta nostetaan vähitellen käyttäjälle sopivaksi.

Hoitoaika on 15 minuuttia. Laite sammuu automaattisesti hoitoajan jälkeen. Suositeltu hoitoaika on enintään 30 minuuttia (2x15 min.). Suositeltu hoito vuorokaudessa enintään 3 hoitokertaa (yhteensä 90 min.).

Kuusi valmista ohjelmaa kehon eri hoitoalueille kolme eri käsittelytapaa (naputtelu, vaivaus, hieronta). 

Pakkauksen sisältö: laite, paristot, elektrodit (2 kpl), elektrodien pidike, johdot, säilytyspussi, vyöklipsi ja käyttöopas.

 • Lääkkeetön kivunlievittäjä
 • Kannettava
 • Automaattiset ohjelmat määrätyille kehonosille
 • 3 hierontatilaa
 • 15 voimakkuustasoa
 • Pestävät elektrodit

Beurer EM80

Beurer BM80 on nelikanavainen TENS-laite. Voit käsitellä samanaikaisesti neljää eri kehon osaa, säätäen impulssien voimakkuuden jokaiselle kanavalle erikseen.

Laite käyttää kahdeksaa elektrodia, mikä mahdollistaa laajojen kehon alueiden hoitamisen. BM80 sisältää 30 erilaista valmista hoito-ohjelmaa. Laitteessa on 20 ohjelmaa, joita on mahdollista muokata itselle sopiviksi muuttaen esimerkiksi impulssien taajuutta ja tiheyttä.

Kliinisesti testattu Beurer EM80 soveltuu esimerkiksi seuraavien kiputilojen hoitoon: selkäkipu, nivelkivut polvissa ja olkapäissä, hermosäryt, kuukautiskivut, muskuloskeletaalisen järjestelmän vaurioitumisesta aiheutuva kipu, verenkiertohäiriöistä aiheutuva kipu ja krooninen kipu.

TENS ja EMS? TENS merkitsee hermojen sähköistä ärsytystä ihon kautta. TENS-laite lähettää pienitaajuisia sykäyksiä, jotka aktivoivat kehon omia kipua lievittäviä mekanismeja. Sähköimpulssit saavat veren kiertämään, lihakset rentoutumaan ja väsymyksen kaikkoamaan. Mekanismeja kivun lievittämiseen on kaksi. Tuntohermoja stimuloimalla tieto kivusta estyy kulkeutumasta aivoihin. Alhaisella teholla käytettynä TENS-laitteen aikaansaama lihasten supistuminen saa elimistön tuottamaan omia kivunlievityshormonejaan.

EMS-menetelmää (lihasstimulaatio) käytetään muun muassa perinteisen lihasharjoittelun täydennyksenä lihasryhmien suorituskyvyn parantamiseksi ja kehon muokkaamiseksi.

Tekniset tiedot:

 • Teknologiat: TENS (kivunlievitys) ja EMS (lihasstimulaatio), hieronta/rentoutus
 • Elektrodien asettamisen indikaattori
 • Sisältää 8 itse kiinnittyvää geelielektrodia
 • Nelikanavainen
 • 30 esiohjelmoitua ohjelmaa
 • 20 muokattavaa ohjelmaa
 • Säädettävä kivunlievityksen intensiteetti
 • Ajastin
 • Turvalukitus
 • Lääkinnällinen laite
 • Paristot: 3 x 1.5 V AA
 • Mitat: 17.0 X 12.5 X 4.8 cm
 • Elektrodien koko 45x45 mm
 • 235 g (ilman paristoja), 310 g (sis. paristot)
 • CE-merkitty
 • Takuu: 5 vuotta

Beurer EM29

Lievitä kyynärpäiden ja polvien kipua laadukkaalla Beurer Gentle Therapy 2-in-1 EM29 -kivunlievityslaitteella. Laitteessa on edistyksellinen TENS teknologia, säädettävä teho ja 4 esiohjelmoitua ohjelmaa.

2-in-1: Laitteessa on kaksi elektrodia, jotka aktivoidaan vedellä. Laitetta voi käyttää sekä kyynärpäässä että polvessa.

TENS-teknologia: Laitteen käyttämä teknologia perustuu sähköiseen hermosimulaatioon, joka vähentää akuuttia ja kroonista kipua.

Asetukset: Laitteen tehoa voi säätää tarpeidesi mukaan 0 ja 20:n välillä. Lisäksi laitteessa on neljä esiohjelmoitua ohjelmaa.

Kyseessä on lääketieteellinen tuote, jossa on automaattinen virrankatkaisu. Laite ei sovellu epileptikoille, raskaana oleville, sydämen tahdistinta käyttäville eikä rytmihäiriöistä kärsiville

 • 2 elektrodia
 • TENS-teknologia
 • Säädettävä teho, 4 esiohjelmoitua ohjelmaa
 • Automaattinen virrankatkaisu
 • Laitteen säädettävä ympärysmitta on noin 25-70 cm.

Xiaomi Jeeback G2

Xiaomi Jeeback G2 TENS-niskahieroja on tehokas sähköstimulaatioon perustuva hierontalaite. Pienikokoinen langaton hieroja istuu mukavasti niskallasi ja mukautuu niskasi muotoon painamatta ilman epämiellyttävää puristusta tai painetta.

TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) hierontalaitteen toiminta perustuu ihon kautta tapahtuvaan sähköiseen hermostimulaatioon. Pienitaajuiset sähköimpulssit aktivoivat tarkasti valittuja lihaksia niskassasi erilaisten ohjelmien avulla ja 15 minuutin hieronnan jälkeen niskasi tuntuu selvästi rennommalta. TENS-hierontalaitteita on käytetty vuosikymmeniä erilaisten kiputilojen hoitoon osana fysioterapiaa, mutta Jeeback hierontalaitteen avulla saat tehokkaan niskahieronnan ajasta ja paikasta riippumatta.

Laite on erinomainen istumatyötä tekeville! Moni meistä tuskastelee jumissa olevan niskan kanssa työpäivän päätteeksi ja pahimmillaan lihasjumit aiheuttavat kiputiloja ja päänsärkyä. Xiaomi Jeeback on ratkaisu näihin ongelmiin. Lämmitystoiminto auttaa lihaksia rentoutumaan TENS-hieronnan aikana. Jeebackin kanssa sinun ei myöskään tarvitse tuskastua iholle liimattavien elektroditarrojen kanssa eikä tämä laite kulu käytössä. Asetat vain laitteen kevyesti niskallesi ja painat kauko-ohjaimesta haluamasi ohjelman päälle ja säädät voimakkuuden mieleiseksesi. Jeeback niskahierojassa on 3 eri hierontaohjelmaa ja 15 voimakkuustasoa. Potkua löytyy riittämiin myös vaativampaan käyttöön.

Kokonsa puolesta laite kulkee näppärästi repussa myös toimistolle ja vaikkapa matkoille mukaan otettavaksi. Laitetta voit käyttää halutessasi myös MiHome mobiilisovelluksen avulla, jolloin valitset ohjelman ja voimakkuuden suoraan puhelimestasi. Pieni kauko-ohjain on toisaalta näppärämpi ja se kiinnittyy fiksusti itse hierontalaitteen kylkeen magneetilla, joten se pysyy helposti tallessa.

HUOM! TENS-hierontalaitteen käyttö on ehdottomasti kiellettyä, jos sinulla on sydämentahdistin

Tekniset tiedot:

 • TENS pienitaajuisiin sähköimpulsseihin perustuva hierontateho
 • Sähköimpulssien taajuus < 1000 Hz
 • Sähköimpulssien virta < 100 µA
 • 3 niskan muotoon mukautuvaa hierontakohtaa
 • Lämmitystoiminto
 • 3 hierontaohjelmaa
 • 15 hierontatehoa
 • Automaattinen sammutus
 • Kauko-ohjain
 • MiHome-mobiilisovellus -yhteensopiva
 • Joustavaa ja kestävää materiaalia
 • Roiskeveden kestävä ja helppo pyyhkiä puhtaaksi