Paras lihashuoltovasara -testivertailu: Hypervolt vs. Theragun Pro

28.12.2020

Tässä puolueettomassa testivertailussa selvitetään paras lihashuoltovasara Hyperice Hypervoltin ja Theragun Pron mallien välillä. Molemmat ovat markkinoiden laadukkaimpia ja siten myös kalleimpia lihashuoltovasaroita. Testissä hierontavasarat asetettiin vastakkain neljässä tärkeimmässä ominaisuusluokassa. Kumpi on parempi ja sopii sinulle paremmin?

Hypericen Hypervolt ja Theraboyn Theragun Pro ovat huippulaadukkaita lihashuoltovasaroita verrattuna moniin muihin vastaaviin hierontavasaroihin. Molemmista malleista on olemassa useampia versioita, joten tässä vertailussa mennään pääosien isompien linjojen mukaan, joilla on kaikista eniten vaikutusta laitteen käytössä.

Vertailussa ei siis ole uppouduttu kovin tarkasti pienempiin ja yksityiskohtaisempiin teknisiin ominaisuuksiin, koska molemmissa lihashuoltovasaroissa näissä ollaan melko tasoissa keskenään, pieniä eroja lukuun ottamatta etenkin eri versioiden välillä. Näitä tarkempia tietoja pääset tarkastelemaan tarkemmin lopussa olevien tuotelinkkien kautta.

Molemmat ovat markkinoiden laadukkaimpia ja siten myös kalleimpia lihashuoltovasaroita.
Molemmat ovat markkinoiden laadukkaimpia ja siten myös kalleimpia lihashuoltovasaroita.

Lihashuoltovasaroita on testattu seuraavissa neljässä ominaisuusluokassa, jotka ovat hierontalaitteiden tärkeimpiä laatutekijöitä:

1. Suunnittelu, muotoilu ja käsiteltävyys

2. Melutaso

3. Akun kesto ja lataus

4. Miltä laite tuntuu käytössä?

Mikäli lihashuoltovasarat ovat vielä hieman vieraita laitteita, niin suosittelen sinua tutustumaan laitteiden esittely ja käyttöoppaaseen sekä valintaoppaaseen.

1. Suunnittelu, muotoilu ja käsiteltävyys

Nämä ovat avainasemassa voidaksesi nauttia kunnolla lihashuoltovasaroiden käytöstä. Käytöstä voi tulla melko epämukavaa, jos sen ulkomuoto ja kädensija on suunniteltu huonosti sekä epäkäytännöllisesti.

Theragun Pro lihashuoltovasaraa on kooltaan hieman massiivisempi, muttaon todella mukava käyttää sen viimeistellyn kädensijan ergonomian ansiosta, minkä avulla se asettuu hyvin luonnollisesti ja mukavasti myös pienempään käteen. Laite on lisäksi helppo kytkeä päälle ja pois päältä, ja sen käytettävyys sekä käsittely tuntuu vaivattoman helpolta myös kehon vaikeampien alueiden hieronnan kanssa.

Theragunissa on kulmasäädettävä pää, mikä mahdollistaa säätämään sen hierontapään kulmaa neljään eri asentoon. Tämä on harvinainen ja erinomainen ominaisuus, minkä pitäisi olla useammissakin lihahuoltovasaroissa. Ominaisuus nimittäin helpottaa todella paljon itsehierontaa, koska yletyt paljon paremmissa kulmissa myös vaikeampiin kehon osiin kuten esimerkiksi takaketjun lihaksiin pyytämättä apua ulkopuoliselta.

Hyperice Hypervoltissa kädensijan ergonomia ja laitteen käsiteltävyys eivät ole aivan samaa luokkaa. Kahva on muodoltaan pyöreä ja hieman leveämpi, mikä tekee sen käytöstä vähän kömpelömpää etenkin pienempi kätisille. Hypervoltissa ei ole myöskään kulmasäädettävää päätä, joten tämän ja isomman kädensijan vuoksi voi olla, että etenkin hankalampien kehon osien kanssa sinun täytyy ottaa toinen käsi avuksi.

Laitteen päälle kytkeminen on kyllä yksinkertainen, mutta kuitenkin kaksivaiheinen prosessi. Sen sijaan, että napsautat vain yhtä kytkintä, sinun on kytkettävä Hypervolt ensin päälle päävirtakytkimestä, mikä sijaitsee akun pohjassa ja sen jälkeen erikseen hierontavasaran takaosasta.

Uusimman Theragun Pron mukana tulee kuusi erimuotoista vaihdettavaa hierontapäätä, kun Hypervoltissa niitä tulee mukana viisi. Silti Hypervoltien hierontapäiden muotoiluissa on enemmän monipuolisuutta, koska ne ovat kaikki täysin erilaisia sisältäen mm. haarukkapään, mitä Theragunissa ei ole. Theragunissa puolestaan "pallopäitä" on kolmea erilaista, mikä on ehkä vähän turhaa?

Uusimman Theragun Pron mukana tulee kuusi erimuotoista vaihdettavaa hierontapäätä (ylempi), kun Hypervoltissa niitä tulee mukana viisi (alempi).
Uusimman Theragun Pron mukana tulee kuusi erimuotoista vaihdettavaa hierontapäätä (ylempi), kun Hypervoltissa niitä tulee mukana viisi (alempi).

Näissä ei muuten eroa ole, koska molemmat hierontapäät ovat laadukkaan tuntuisia, niiden vaihtaminen käy kätevästi ja molemmissa ne asettuvat tiukasti kiinni, joten ei tarvitse pelätä, että ne irtoaisivat siitä käytön aikana.

Suunnittelun, muotoilun ja käytettävyyden puolesta voitto lipuu kuitenkin Theragunille, sen ergonomisemman kädensijan ja kulmasäädettävän pään ansiosta. Lisäksi Theragunin mukana tulee oma kantolaukku, mikä Hypervoltilla täytyy ostaa erikseen. 

2. Melutaso

Lihashuoltovasaroiden tuoman hieronnan tarkoitus on olla kehonhuollon tehostamisen lisäksi myös rentouttava toimenpide. Sen takia et todellakaan halua, että käyttäessäsi laitetta sen äänitaso muistuttaa enemmänkin iskuporakonetta. Käyttäjäystävällisyyden vuoksi tämä ominaisuus on hyvin oleellinen, kun pohdit lihashuoltovasaran valitsemista ja siksi sitä vertaillaan myös näiden merkkien välillä.

Theragun ilmoittaa sivuillaan uusimman Pro version olevan 50-55 % hiljaisempi kuin heidän edellinen versionsa Pro mallistosta. Vaikka se onkin aiempia hiljaisempi, niin se ei todellakaan ole hiljaisimpia lihashuoltovasaroita. Korkeimmalla nopeusvaihteella ääni on aika voimakas ja sen kuulee jopa suljetun oven takaa ja melko varmasti häiritsee lähellä olevia ihmisiä.

Hypervolt lihashuoltovasaran yksi parhaimmista ominaisuuksista on sen ainutlaatuinen ja patentoitu Quiet Glide™ -teknologia, minkä ansiosta laiteesta kuuluu todella pieni ääni verrattuna moniin muihin hierontavasaroihin. Sinun ei tarvitse miettiä missä sitä käytät, koska se tuskin häiritsee ympärillä olevia ihmisiä, ja voit hyvin katsoa myös TV:tä samalla kun käytät sitä.

Laitteen äänitason vertailussa voiton vie melko selvästi Hypervolt.

3. Akun kesto ja lataus

Kolmas hyvin tärkeä lihashuoltovasaran laatuominaisuus on sen akun kesto ja lataus. On paljon miellyttävämpää käyttää laitetta, kun tiedät, että virta ja sen teho riittää sen kertaiseen hierontatuokioon, eikä sinun tarvitse olla lataamassa sitä koko ajan.

Theragun Prossa tulee mukana kaksi ladattavaa akkua, minkä etu on siinä, että niitä voi kierrättää käytössä. Mikäli hieronnan kesken toisesta akusta loppuu virta, niin voit vaihtaa tilalle heti täyden akun ja laittaa tyhjän akun lataukseen. Näin voit jatkaa hierontaa välittömästi.

Uusimassa Theragun Pron versiossa molempien akun käyttöajaksi ilmoitetaan 2,5 tuntia, mikä on jo todella hyvä kesto, koska edellisessä versiossa akut tarjoavat vain 75 minuutin hieronta-ajan ja kun virta laskee alle 50 %, se sammuu itsestään jokaisen 20 sekunnin käytön jälkeen. Tämä kyllä säästää akkua, mutta on todella ärsyttävää käytön aikana.

Hypervoltissa tulee mukana yksi ladattava akku, joten kun virta on loppunut, et voi käyttää sitä uudelleen, ennen kuin se on ladattu. Akun koko käyttöajaksi on kuitenkin ilmoitettu 3 tuntia, mikä on aivan riittävä, koska laitetta harvemmin käytetään 30-60 minuuttia kauemmin ja sen jälkeen voit laittaa sen kuitenkin taas lataukseen.

Yhtäjaksoisesti Hypervoltia voi käyttää aina noin 1 tunnin, minkä jälkeen on hyvä jäähdyttää sitä puoli tuntia, koska akku sijaitsee kädensijan sisällä, niin kuumuus alkaa äkkiä hiostamaan käsiä. (3 tuntia = 60 min käyttöä, 30 min tauko, 60 min käyttöä, 30 min tauko, 60 min käyttöä)

Kun lihashuoltovasaroita oli käytetty suurimmalla teholla 45 minuuttia, niin molemmat olivat lämmenneet suunnilleen saman verran. Theragun enemmän rungosta, missä akku sijaitsee ja Hypervolt taas kahvasta sen akun sijainnin mukaan.

Molemmat tuntuvat erittäin hyvältä ja tarjoavat myös vetreämmille kehonhuoltajalle riittävästi tehoa, vääntöä sekä monipuolisuutta pitkään.
Molemmat tuntuvat erittäin hyvältä ja tarjoavat myös vetreämmille kehonhuoltajalle riittävästi tehoa, vääntöä sekä monipuolisuutta pitkään.

Akun kesto ja lataus -luokassa pisteet lihashuoltovasaroiden kesken menevät aika 50-50. Molemmissa on laadukkaat litiumioniakut ja vaikka Theragunissa on kaksi erillistä akkua, joissa on yhteensä enemmän käyttöaikaa (300 min vs. 180 min), niin sillä ei peruskäytössä ole loppupeleissä mitään merkitystä, koska niin pitkiä yhtäjaksoisia hierontatuokiota ei yleensä edes näillä laitteilla tehdä.

Enemmän merkitystä on sillä, kuinka hyvin laitteen akkuvirta jaksaa vääntää tehoja käytetyn ajan ilman, että laite ei ala sammaltamaan kesken käytön. Tämä on aika yleistä halvemmissa lihashuoltovasaroissa, mutta kummallakaan näistä ei riittävän väännön kanssa ole ongelmia.

4. Miltä laite tuntuu käytössä?

Tämä on hieman haastava vertailun kohde, koska jokainen meistä hierontalaitteen käyttäjistä on erilaisia ja tuntee tärinähieronnan eritavoin. Olemme myös luonnostaan erilaisia tuntoherkkyydeltään, lihaksistoltaan sekä meitä on myös eritasoisia kehonhuoltajia, jonka vuoksi keho voi olla jo valmiiksi hyvin vetreä tai kireä.

Molemmat tuntuvat erittäin hyvältä ja tarjoavat myös vetreämmille kehonhuoltajalle riittävästi tehoa, vääntöä sekä monipuolisuutta pitkään. Siksi tätä ominaisuusluokkaa ei voi antaa suoraan kummallekaan hierontavasaralle.

Yhteenveto ja edullisin hinta

Tässä testivertailussa on tullut esille, että molemmat ovat hyvin laadukkaita lihashuoltovasaroita, joten kummatkin ovat pitkään kestäviä laitteita ja tarjoavat sinulle monipuolisen lisätyökalun kehonhuoltoosi. 

Huippulaatu näkyy hinnassa, mutta kummankaan kohdalla et tule astumaan harhaan, jos etsit laadukasta lihashuoltovasaraa.

- Mikäli aiot käyttää lihashuoltovasaraa päivittäin ja useamman kerran päivässä, niin silloin hintavampi vaihtoehto Theragun Pro* on parempi vaihtoehto sen kahden vaihdettavan akun ansiosta.

- Jos taas käytät lihashuoltovasaraa vähän harvemmin esim. muutaman kerran viikossa, niin silloin sinulle riittää hyvin edullisempi vaihtoehto Hypervolt*.

Hintaoppaan* kautta löydät helposti ja nopeasti, mistä saat kyseiset lihashuoltovasarat parhaimpaan hintaan.

TUTUSTU LISÄÄ JA TILAA

Klikkaamalla alla olevia tuotekuvia pääset tarkastelemaan lihashuoltovasaroiden tarkempia teknisiä laitetietoja ja -toimintoja laitteiden eri versioista. Halutessasi voit tilata lihahuoltovasaran suoraan kotiisi.


Julkaisu saattaa sisältää mainoslinkkejä, mitkä on merkattu * -merkillä.