Hyvän lihashuoltovasaran valintaopas

11.12.2020

Oletko hankkimassa lihashuoltovasaraa, mutta et tiedä millainen on laadukas ja mikä on hyvä lihashuoltovasara juuri sinulle? Tässä on sinulle keskeisimmät asiat ja laatuominaisuudet, mitä sinun kannattaa ottaa huomioon, koska laitteiden välillä on paljon eroja laadussa ja ominaisuuksissa.

Jos et vielä tarkemmin tiedä mitä lihashuoltovasarat ovat, niin suosittelen sinua tutustumaan lihashuoltovasaran esittely ja käyttöoppaaseen, mistä on sinulle hyötyä myös hankinnan jälkeen.

Lihashuoltovasaroiden suosion vuoksi markkinoilla on nykyään hyvin paljon eri merkkejä ja vaihtoehtoja.
Lihashuoltovasaroiden suosion vuoksi markkinoilla on nykyään hyvin paljon eri merkkejä ja vaihtoehtoja.

Millainen on laadukas lihashuoltovasara?

Laitteiden suosion vuoksi markkinoilla on nykyään hyvin paljon eri merkkejä ja vaihtoehtoja. Siellä on paljon laadukkaita lihashuoltovasaroita, mutta mukaan mahtuu valitettavasti todella paljon heikkolaatuisia laitteita, jotka yrittävät kopioida isompien ja laadukkaiden tuotemerkkien malleja.

Ulkopuolisesti ne voivat näyttää ihan kelpopeleiltä, mutta sisältä ne ovat monesti kakkoskorin laatua, ja akun kesto on todella heikkoa luokkaa. Kannattaa siis mieluummin satsata laatuun ja maksaa hieman enemmän, kuin ostaa edullisempi, mikä ei kestä kauaa.

Laadukkaammat lihashuoltovasarat maksavat itsensä pidemmässä juoksussa takaisin paremman käyttömukavuuden ja kestävyyden ansiosta. Halvalla harvoin hyvää saa!

5 tärkeintä ominaisuutta lihashuoltovasarassa

Tässä on viisi oleellisinta ominaisuutta, mitkä erottavat laadukkaan ja ei-niin-laadukkaan lihashuoltovasaran. Nämä voivat auttaa valintaasi, jotta tiedät, että investointisi on kannattava ja sinun ei tarvitse heti olla hankkimassa uutta.

Laadukkaissa lihashuoltovasaroissa myös koneisto on kestävä.
Laadukkaissa lihashuoltovasaroissa myös koneisto on kestävä.

Muotoilu:

Lihashuoltovasarat ovat tyypillisesti perinteisen porakoneen muotoisia, mutta niitä alkaa näkymään nykyään enemmän ja enemmän eri muotoina ja kokoisina. Etsi sellaista muotoilua, missä on hyvin pienempääkin käteen muotoiltu ja päällystetty otekahva.

Lisäksi laitteen muotoilun olisi hyvä olla sellainen, millä pääset hyvin käsiksi myös kehon vaikeasti tavoitettaviin alueisiin. Myös jos lihashuoltovasaran koko pinta tuntuu ja näyttää heti "halvemmalta muovilta", niin suosittelen miettimään tarkkaan ostopäätöstäsi. Sen kyllä äkkiä hoksaa, milloin pintapäällyste on heikompaa ja halvempaa materiaalia.

Akun kesto:

Akulla on todella iso merkitys lihashuoltovasaran käyttömukavuuden kanssa, koska ne ovat langattomia laitteita. Tehokkaan ja riittävän laitekäsittelyn saa aikaan vain, kun laitteessa on vahva ja pitkäikäinen akku, mikä jaksaa vääntää moottoria sekä ylläpitää tärinää yllä hieman kovemmassakin paineessa, niin kauan kuin käsittelyä milloinkin tarvitset.

Viimeinen haluamasi asia on, että akku on ladattu täyteen, aloitat käsittelyn ja sitten virta loppuu 10 minuutin jälkeen, jolloin pitää odottaa, että se latautuu taas uudelleen.

Hanki siis lihashuoltovasara, mikä lupaa pitkän käyttöajan ilman latausta (2 tuntia tai enemmän). Monesti jos tästä ei ole erikseen mainintaa, niin se voi olla merkki, että laitteessa ei ole välttämättä kovin kestävä akku.

Akulla on todella iso merkitys lihashuoltovasaran käyttömukavuuden kanssa, koska ne ovat langattomia laitteita.
Akulla on todella iso merkitys lihashuoltovasaran käyttömukavuuden kanssa, koska ne ovat langattomia laitteita.

Nopeus ja teho:

Lihashuoltovasaran nopeustasojen määrä, maksimikierrokset (RPM) ja teho (W) koostavat tärinän voimakkuuden, joten on tärkeää, että moottorilla on riittävä teho ja vääntömomentti, jotta se ei "leivo kiinni" heti kun on vähän kovempi hierontapaine isompien lihaksien kuten esimerkiksi pakaran kanssa.

Jos valitset lihashuoltovasaran ilman riittävää voimaa, niin sinä ja lihaksesi voi tottua siihen melko nopeasti ja sitten sinun on ostettava tehokkaampi hierontalaite, jotta saat riittävän tehokkaan käsittelyn aikaiseksi. Liian voimakkaan valitseminen on kuitenkin turhaa, jos sitä on liian tuskallista käyttää.

Joissain malleissa on myös hyvä lisäominaisuus, että vasara ilmoittaa ledeillä, kun käden aiheuttama voima ylittää moottorin tehon ja katkaisee virran.

Hierontapäät:

Kannattaa kiinnittää huomiota myös lihashuoltovasaran hierontapäävalikoimaan, koska tarvitset eri muotoisia hierontapäitä kehosi eri alueille. Luisilla alueilla tarvitset pehmeämmän pään, paksummat ja suuremmat lihakset saattavat vaatia hierontapään, mikä on laajempi, kovempi, kaksihaarainen tai pienempi.

Yleisimpiä mukana olevia päitä ovat; pallo-, litteä-, kaksi haarainen haarukka- ja "peukalomainen" -pää. Laitteen merkistä ja mallista riippuen päitä voi olla myös useampia edellä olevien lisäksi, vaikka edellä mainituillakin pääsee jo hyvin pitkälle. Laadukkaammissa lihashuoltovasaroissa tulee yleensä mukana kunnollinen määrä eri hierontapäitä.

Laadukkaammissa lihashuoltovasaroissa tulee yleensä mukana kunnollinen määrä eri hierontapäitä.
Laadukkaammissa lihashuoltovasaroissa tulee yleensä mukana kunnollinen määrä eri hierontapäitä.

Äänen melutaso:

Koska lihashuoltovasarat on valmistettu tuottamaan paljon voimaa, niin ne ovat monesti hieman meluisia. Jos sinua tai muita häiritsee laitteen hurina, niin etsi sellainen, mikä on suunniteltu hiljaiseksi.

Yleensä tässäkin ominaisuudessa laadukkaammat laitteet ovat hiljaisia ja halvemmat saattaa ääntää yhtä voimakkaasti kuin sähkötyökalu tai tehosekoitin.

Kaksi huippulaadukasta lihashuoltovasara -merkkiä.

Tässä on kaksi todella laadukasta lihashuoltovasaran merkkivalmistajaa, joiden hierontalaitteet ovat todettu ympäri maailmaa toimiviksi ja kestäviksi. Hinnoiltaan nämä ovat kalliimmasta päästä, mutta 100 % huippulaatu vaan väistämättä maksaa enemmän.

Näiden huippubrändien valmistamien mallien kohdalla investointisi ei voi mennä pieleen, koska molemmat ovat tämän hierontalaitteiden aatelia.

Lihashuoltovasaroiden ehdottomat huippulaatumerkit ovat Hypericen Hypervolt ja Therabodyn Theragun - lihashuoltovasarat, joiden testivertailun löydät täältä.


Julkaisu saattaa sisältää mainoslinkkejä, mitkä on merkattu * -merkillä.