Hierontalaite-opas: Valitse sinulle paras hierontalaite!

26.04.2021

Kannatamme hierontalaitteiden käyttöä, koska uskomme, että ne voivat parantaa ihmisten elämänlaatua. Tämän oppaan avulla valitset sinulle parhaan hierontalaitteen. Ei voi kiistää, etteikö työpäivän jälkeisellä hieronnalla olisi myönteinen vaikutus fyysiseen ja henkiseen terveyteen?

Hieronnan saaminen töissä vietetyn päivän jälkeen on kuitenkin usein monimutkaista. Voit joko pyytää hierontaa perheenjäseniltä tai käydä ammattitaitoisen hierojan luona. Ongelma perheenjäseneltä hierontaa pyytäessä on se, että hänellä ei usein ole mahdollisuutta tarjota sitä - ja se on helppo ymmärtää.

Aivan kuten sinäkin, hekin viettävät koko päivän tehden muita asioita, joten hieronnan antamisen sijaan he haluaisivat mieluummin myös saada itse hierontaa.

Jos olet valmis menemään ammattitaitoiselle hierojalle kannattaa olla selvillä siitä, mihin olet ryhtymässä. Ammattilaiset kykenevät tietenkin tarjoamaan erittäin perusteellista ja rentouttavaa hierontaa, mutta heidän taidoillaan on aina hintansa.

Viime vuosien teknologinen kehitys on antanut mahdollisuuden kehittää entistä tehokkaampia hierontalaitteita.
Viime vuosien teknologinen kehitys on antanut mahdollisuuden kehittää entistä tehokkaampia hierontalaitteita.

Onneksi tässä kohtaa kuvaan astuu teknologia. Viime vuosien teknologinen kehitys on antanut mahdollisuuden kehittää entistä tehokkaampia hierontalaitteita. Niiden käyttäminen ei toki tarjoa aivan samaa kokemusta kuin ammattilaisen antama hieronta, mutta parhaimmat mallit ovat jo aika lähellä.

Sen pidemmittä puheitta: katsotaanpa mitä hierontalaitteista kannattaa tietää.

Hierontalaitteiden tyypit

Ensimmäinen asia, joka sinun pitää tietää hierontalaitteista on se, että niitä on tarjolla monessa muodossa, koossa ja hintaluokassa. Se, että hierontalaite on pienempi tai halvempi kuin jokin toinen, ei välttämättä tarkoita että se olisi vähemmän tehokas, vaan vain sitä, että se on suunniteltu eri tarkoitukseen.

Vaikka me kaikki tiedämme että mikään ei voita aitoa hierontaa, on myös fiksua investoida hierontalaitteeseen, jotta voit varmistaa, että saat nopeasti hierontaa ja pystyt lievittämään kipuja kotoa käsin. Yleisesti ottaen hierontalaitteet voidaan jakaa kahteen eri kategoriaan: manuaalisiin ja sähköisiin.

Manuaaliset hierontalaitteet

Manuaaliset hierontalaitteet ovat tyypillisesti muovista, foamista, puusta tai metallista valmistettuja kannettavia työkaluja, joiden liikkuvat tai kiinteät osat on suunniteltu stimuloimaan painopisteitä ja helpottamaan kipua.

Yksi suosituimmista manuaalisista hierontalaitteista on hierontarullat, jota on saatavana monessa eri koossa eri kehon osille. Tässä pari hyvää aikaisempaa artikkelia hierontarullista:

Sähköiset hierontalaitteet

Nämä hierontalaitteet toimivat manuaalisen käytön sijaan sähköllä. Niissä on yleensä vaihdettavat ja ladattavat patterit tai ne toimivat suoraan verkkovirralla. Tämä kategoria voidaan jakaa hierontamekanismin mukaan, tai sen mukaan, mihin kehon osaan laitetta käytetään.

Sähköisten hierontalaitteiden koko vaihtelee, mutta koosta riippumatta yksi asia on varma: kun sinulla on hierontalaite kotona, sinä ja perheesi saatte kätevästi helpotusta aina tarvittaessa.

Suosimme henkilökohtaisesti sähköhierontalaitteita, koska niihin ei tarvitse käyttää paljoa voimaa, mikä voi joskus olla haastavaa etenkin jos kärsit kivuista.

Sähköisten hierontalaitteiden tyypit

Oletko siis valmis omaan sähköiseen hierontalaitteeseen? Kysymys on nyt se, mikä laite kannattaa erilaisten laitetyyppien joukosta valita? Älä huoli: kuten lupasimme, autamme sinua löytämään vastauksen tähän kysymykseen käymällä läpi erityyppiset sähköhierontalaitteet alla.

Kuten suurin osa laitteista, myös sähköisiä hierontalaitteita on olemassa monenlaisia ja jokainen niistä on suunniteltu antamaan juuri tiettyyn ongelmaan sopivaa hierontaa. Tässä on joitain vaihtoehtoja, joita löydät todennäköisesti verkosta tai paikallisista kaupoista:

Sähköinen lämpöhierontalaite

Sähköiset lämpöhierontalaitteet tarjoavat lämpöä väsyneiden lihasten rentouttamiseen. Ne toimivat kuten tavalliset sähköiset lämpöhauteet, mutta yksi merkittävä ero on se, että ne luokitellaan silti hierontalaitteiksi, sillä niissä on liikkuvia tai täriseviä osia.

Tärisevät sähköhierontalaitteet

Tärinästä puheen ollen: jotkut sähköiset hierontalaitteet tarjoavat lämmön sijasta tärinää. Me pidämme näissä hierontalaitteissa siitä, että niissä on erilaisia pulssi- ja värinävaihtoehtoja, jotka on suunniteltu lievittämään eritasoisia kipuja ja sopimaan erilaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin.

Sähköiset infrapuna-hierontalaitteet

Infrapunalla toimivat hierontalaitteet ovat samankaltaisia kuin lämmöllä toimivat hierontalaitteet. Tavallisen sähköllä tuotetun lämmön sijaan nauttimasi lämpö tulee tällä laitteella infrapunateknologiasta.

Ja jos todella haluat tietää lisää yksityiskohtia, infrapuna on valoa joka tuottaa lämpöä. Infrapuna yltää siten syvemmälle ihon kohdealueisiin kuin tavallinen sähköinen hierontalaite. Se voi jopa edistää verenkiertoa ja vähentää selluliittia.

Edellä mainittujen eri vaihtoehtojen lisäksi sähköiset hierontalaitteet voidaan luokitella myös niiden käyttötarkoituksen mukaan, esimerkiksi seuraavanlaisesti:

Kannettavat sähköiset hierontalaitteet

Kannettavat sähköiset hierontalaitteet ovat laitteita, joita voit ohjata ja käsitellä käsissäsi. Suurin osa niistä on sauvan muotoisia, ja niissä on erilaisia kiinnikkeitä, joita voi vaihtaa tarpeen ja mieltymysten mukaan. 

Jotkut kannettavat hierontalaitteet on suunniteltu kämmeneen kiinnitettäväksi, joten ne voidaan myös luokitella "puettaviksi" hierontalaitteiksi kun asiaa oikein ajatellaan.

Puettavat hierontalaitteet

Puettavat hierontalaitteet ovat laitteita, joita voi nimen mukaisesti pitää päällään. Niitä on saatavana monessa eri muodossa, joista suosituin on hierontavyö. Tähän väliin varoituksen sana: älä koskaan pidä päälläsi hierontavyötä nokkaunien aikana.

Älä nuku minkään hierontalaitteen kanssa, varsinkaan lämmöllä toimivien. Tämä on tärkeää, jotta vältyt ei-toivotuilta vahingoilta.

Tyynyt ja kalusteet

Lopuksi on olemassa sähköisiä hierontalaitteita, joiden päällä voit seistä, maata ja tietenkin istua. Suosituin näistä on hierontatuoli, jonka päällä voi löhötä useita minuutteja kunnes kipusi on hellittänyt.

Hierontalaitteita on todella monenlaisia mistä valita, eikö vain? Haaste on nyt sinulle sopivan laitteen valitseminen.

Mikä hierontalaite sinun kannattaa valita?

Kun valitset hierontalaitetta, sinun kannattaa harkita monia eri asioita. Kannattaa miettiä mihin alueisiin tarvitset hierontaa, paljonko aikaa sinulla on hierontaan, ja tietenkin budjettiasi.

Ennen kuin päätät, kysy itseltäsi: ulottaako tällä kannettavalla, tärisevällä hierontalaitteella alaselkään? Vai onko parempi ostaa tärisevä hierontatyyny konttorituoliasi varten? Onko sinulla aikaa istua alas ja hemmotella itseäsi hierontatuokiolla säännöllisesti? Vai haluatko mielummin laitteen, jota voit pitää päälläsi kun suoritat arjen askareita? Ja lopuksi, onko sinulla todella varaa ostaa hierova lepotuoli vai rajoittaako budjettisi sinut tällä hetkellä pienempiin laitteisiin?

Kun olet vastannut näihin kysymyksiin, seuraava fiksu askel on katsoa arvostelumme netistä. Jokainen hierontalaite toimii eri tavalla, ja joissain tapauksissa jokin "ihmelaite" tai "uraauurtava" hierontalaite ei toimi ollenkaan. On parempi pelata varman päälle ja tutkia laitteita itse ennen ostamista.

Alta löydät valitsemamme parhaat sähköiset hierontalaitteet eri kategorioista:

Kun olet lopulta valinnut sinulle sopivan sähköisen hierontalaitteen, voimme edetä seuraavaan lukuun, eli laitteen käyttöön ja huoltoon.

Näin käytät sähköistä hierontalaitetta turvallisesti

Aloitetaanpa uuden hierontalaitteesi käyttö. Ota laite ulos pakkauksesta ja noudata seuraavia askeleita:

Vaihe 1: Lue käyttöohjeet etukäteen.

Ensimmäinen asia, joka sinun kannattaa tehdä on laitteen mukana tulleiden käyttöohjeiden lukeminen. Käyttöohjeet tarjoavat täydellisen luettelon hierontalaitteesi asetuksista ja ominaisuuksista, jotka on tärkeä tietää jos haluat saada kaiken irti laitteestasi. Ne sisältävät myös varoituksia valmistajalta.

Koska tämä e-kirja on suunniteltu suurelle yleisölle, emme voi kertoa sinulle juuri sinun laitteesi ominaisuuksista, varsinkin koska markkinoilla on satoja erilaisia hierontalaitteita. Suosittelemme tästäkin syystä vahvasti käyttöohjeiden lukemista.

Vaihe 2: Älä kiinnitä laitetta vielä virtaan.

Ennen kuin kiinnität laitteen virtaan tai laitat sen päälle, sinun kannattaa olla perillä sen ominaisuuksista. Tuleeko sinun ladata hierontalaitteesi? Täytyykö sen olla seinässä koko käytön ajan? Täytyykö sinun odottaa laitteen lämpenemistä? Kun tiedät vastaukset näihin kysymyksiin, voit edetä seuraavaan askeleeseen.

Vaihe 3: Tunnista ongelma-alue.

Nyt kun olet tutustunut laitteeseesi, on aika tutustua kehoosi. Mihin aiot käyttää laitetta ja kuinka kauan laitetta voi käyttää kyseisessä kohdassa?

Vaihe 4: Laita laitteesi päälle ja käytä alhaisinta asetusta.

Ymmärrämme, että tarvitset varmaan keski- tai korkeatasoisen asetuksen perustuen kokemasi kivun tai hakemasi rentoutuksen tasoon. Anna kehollesi kuitenkin aikaa tottua uuteen tunteeseen pikkuhiljaa. Anna lihastesi lämmetä ja viilentyä ennen kuin hierontatuokio on ohi.

Vaihe 5: Jatka hierontaa.

Lisää laitteesi asetusta tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan.

Vaihe 6: Anna laitteen viiletä ennen säilöntää.

Jos sinulla on sähköinen hierontalaite, joka käyttää lämpöä, odota että se viilenee. Muussa tapauksessa voit laittaa sen takaisin säilöntään. Suurin osa sähköisistä hierontalaitteista myydään laitteelle tarkoitetun säilytyspussin kanssa. Jos laitteesi mukana ei tullut säilytyspussia, voit hyvin käyttää kangaskassia tai muita vaihtoehtoja. Pidä huoli, että pussi suojaa laitetta pölyltä kun sitä ei käytetä.

Kerromme lisää hieronta laitteiden huoltamisesta myöhemmin. Siirrytään nyt seuraavaan aiheeseen, jossa kerromme hierontalaitteiden mukana tulevista eri riskeistä.

Sähköisten hierontalaitteiden riskit: mitä sinun on tiedettävä

Sähköiset hierontalaitteet ovat mahtavia, mutta kuten muutkin vempaimet ja lääkinnälliset laitteet, sopimaton käyttö voi aiheuttaa terveysriskejä! Tässä on niistä muutama:

Voi vahingoittaa verisuonia

Kaulaa ympäröivä iho on hyvin ohutta ja herkkää. Siksi emme suosittele kaulaan hierontaa hierontalaitteella riippumatta siitä, miten hellä laite on. Pahinta mitä voi tapahtua on se, että tämä aiheuttaa iskeemisen aivohalvauksen. Apua!

Voit saada sähköiskun

Tämä on jo itsestään selvää. Koska hieronta laite toimii sähköllä, tarkista aina ennen käyttöä ja sen jälkeen että johdoissa ei ole repeämiä tai laitteen sisäosat paljastavia aukkoja. Älä myöskään koskaan käytä laitetta märillä käsillä, kostealla iholla, tai varsinkaan ammeessa tai uima-altaassa.

Ei välttämättä toimi ongelmaasi

Kaikki kivut eivät vaadi hierontaa. Asian varmistamiseen tarvitaan ammattitaitoinen tai sertifioitu terapeutti. Jotkin vammat vaativat enemmän huomiota, ja toiset taas vaativat vain kylmähauteen. Siksi suosittelemme keskustelemaan asiasta lääkärisi tai fysioterapeuttisi kanssa ennen kuin käytät sähköistä hierontalaitettasi kohtiin, joissa koet kroonista tai vakavaa kipua.

Vinkkejä sähköisen hierontalaitteen ylläpitoon

Loppujen lopuksi, muista käyttää sähköistä hierontalaitettasi vastuullisesti ja kohtuudella. Kunhan pidät mielessäsi jakamamme vinkit, olemme varmoja siitä, että pääset nauttimaan sähköisten hierontalaitteiden tarjoamasta kätevyydestä ja tehokkuudesta.

Kun käytät laitetta viisaasti, se voi todella toimia hierontapalvelujen edullisena korvikkeena. Saat siitä myös enemmän irti, jos pidät huolta hierontalaitteesta, sillä voit käyttää sitä pidempään.

Kuten lupasimme, tässä hyödyllisiä vinkkejä miten ylläpidät hierontalaitettasi järkevästi:

- Suurin osa sähköisistä hierontalaitteista ei enää vaadi erikseen iholle painamista. Aseta vain laite kohdealueelle, ja anna sen tehdä tehtävänsä lisäämättä lisää voimaa painamalla laitetta ihoon.

- Huomioi kuinka kauan jokainen hieronta kestää. Suurimmalle osalle hierontalaitteista suositellaan 5-10 minuutin käyttöaikaa. Älä ylitä mainittua käyttöaikaa. Tämä on myös syy sille, miksi sinun tulee lukea käyttöohjeet etukäteen.

- Älä kierrä johtoa laitteen ympärille. Kokoa johto keräksi ja sulje johtositeellä. Tämä estää johdon hankautumisen, mikä yleensä johtaa vaurioituneisiin johtoihin ja paljaisiin johtimiin.

- Älä myöskään vedä laitteen johtoja tai johtimia. Kun otat laitteen pois seinästä, ota kiinni johdon päästä ja vedä se ulos.

- Kun kannat laitetta ilman koteloa, pidä kiinni laitteen rungosta, älä johdoista.

- Pidä hierontalaitteesi aina säilytyspussissa kun et käytä sitä. Tiedämme, että olemme jo maininneet tämän aiemmin, mutta emme voi korostaa tämän merkitystä tarpeeksi.

- Lopuksi, säilytä laite turvallisessa ja kuivassa paikassa. Pidä se poissa lasten ulottuvilta!

Siinä se! Pitämällä nämä vinkit mielessä, olemme varmoja siitä, että sinä ja hierontalaitteesi tulette kokemaan monia virkistäviä hemmotteluhetkiä yhdessä.

Paranna elämänlaatuasi sähköisellä hierontalaitteella

Meille hierontalaitteet eivät ole vain näppäriä työkaluja, joita kannattaa hankkia vain koska niitä mainostetaan televisiossa, emmekä mainosta niitä koska hyödymme siitä jotenkin. Kannatamme sähköisten hierontalaitteiden käyttöä, koska uskomme, että ne voivat merkittävästi parantaa ihmisten elämänlaatua.

Me koemme kaikki paljon kipua ja stressiä arkielämässä. Haluamme vain keventää taakkaasi ja tarjota mahdollisuuden hemmotella itseäsi kotona. Loppujen lopuksi; miksi sinun pitäisi sietää lihassärkyä ja energian puutetta jos voit tehdä jotain niiden lievittämiseksi?

Toivomme siksi vilpittömästi, että ostamasi sähköinen hierontalaite on sinulle yhtä suuri apu, kuin se on ollut meille. Vapauta itsesi lihaskivusta ja pysy terveenä!


Julkaisu saattaa sisältää mainoslinkkejä, mitkä on merkattu * -merkillä.