Arvostelu & kokemuksia: Onko React laadukas lihashuoltovasara?

14.01.2021

React-lihashuoltovasara on hyvin suosittu sen edullisen hinnan vuoksi ja lisäksi se löytyy monen kaupan hyllyltä. Onko se kuitenkaan laadukas lihashuoltovasara? Tässä rehellinen arvostelu ja kokemuksia kyseisestä hierontalaitteesta. Voiko halvalla saada hyvää?

Arvostelu & kokemuksia: Onko React laadukas lihashuoltovasara?
Arvostelu & kokemuksia: Onko React laadukas lihashuoltovasara?

Yleisesittely: React -lihashuoltovasara

Palaudu urheilusuorituksen jälkeen nopeasti hierovan React -hierontavasaran avulla. Monet ammattiurheilijat käyttävät lihashuoltovasaraa päivittäin ja lihasvasara löytyy usealta fysioterapeutin ja kiropraktikon vastaanotolta.

Reactin lihashuoltovasara on hyvä malli niille, jotka eivät halua panostaa kalliimpiin malleihin. Voit käyttää lihashuoltovasaraa alkulämmittelyyn sekä palautumiseen. Hiero neljällä erilaisella hierontapäällä lihaksia, jänteitä ja niveliä tai stimuloi verenkiertoa. Voit valita sopivan hierontatason kuudesta eri vaihtoehdosta. Lataa akku ja nauti langattomasti palauttavasta hieronnasta missä vain.

Mihin voit käyttää eri hierontapäitä:

 • Pallo: Kohdistettu hieronta hartia-alueen lihaksille, niskalle, pakaralihaksille sekä jaloille
 • Haarukka: Selkälihakset, pohkeet, reidet, nilkat ja käsivarren lihakset
 • Litteä: Reisilihakset, pakaralihakset ja rintalihakset
 • Pisto: Trigger-pisteiden hieronta, kämmenlihakset

Tekniset tuotetiedot:

 • Kuusi hierontavoimakkuustasoa
 • Neljä eri vaihdettavaa hierontapäätä
 • Toimii langattomasti
 • Nopeus: 2100-3600 RPM
 • Iskupituus: 8 mm
 • Akku: 2000 mAh
 • Mitat: 23 x 22.2 x 6. 5 cm
 • Paino: 0,9 kg
 • Nimellisteho: 20 W
 • Väri: harmaa

React -lihashuoltovasara käyttökokemuksia

Millaisia käyttökokemuksia React -lihashuoltovasara on antanut minulle ja muille kenen tiedän sitä käyttäneen. Ennen React -lihashuoltovasaraa olen pääasiassa käyttänyt vain laadukkaampia ja kalliimpia lihashuoltovasaroita, joten kriteerini voivat olla hieman korkealla.

1. Ensivaikutelmat laitteesta

Heti tuotelaatikon avattuani huomasi heti, että kyseessä on halvemman hintaluokan lihashuoltovasara, koska hierontavasaran ulkokuori näytti heti halvemmalta ja hieman jopa "epätasaiselta" muovimateriaalilta.

Laitteen käteen otettuani myös tunnustelun kautta tunsi, että materiaali ei ole kovin laadukasta. Tällä nyt ei ole loppupeleissä käytön kannalta mitään merkitystä, mutta ulkokuori on kuitenkin ensimmäinen asia mihin kiinnittää huomiota. Painoltaan se ei kuitenkaan eronnut merkittävästi muista lihashuoltovasaroista.

Suurin huono ensivaikutelma tuli siitä, että ennen, kun olin edes käynnistänyt laitetta, niin kallisteltuani sitä koneiston sisältä kuului outo helinä - eli siellä oli jokin pieni osa irronnut jostain. Ei hyvä...

Hierontapäitä tulee laitteen mukana neljä erilaista; pallo-, haarukka-, litteä- ja pistopää. Eli kaikista yleisimmät hierontapäät, millä pärjää hyvin peruskäytössä. Hierontapäät vaikuttivat äkkiseltään ihan laadukkailta ja asettuivat lihashuoltovasaraan melko jämäkästi, mutta ei kuitenkaan niin hyvin kuin laadukkaammissa versioissa.

React -lihashuoltovasaran kytkeminen päälle tapahtuu napista hierontavasaran takaosasta eli siinä ei ole erikseen päävirtakytkintä. Samasta painikkeesta vaihdetaan myös hierontavoimakkuuden tasoa, joita tästä lihashuoltovasarasta löytyy kuusi eri voimakkuutta.

Hyvä puoli on, että hierontavasarasta löytyy useampia eri voimakkuustasoja, mutta kun se tapahtuu samasta painikkeesta, mistä käynnistäminen ja sammuttaminen, niin se on hieman kömpelö ratkaisu. Sillä jos vahingossa laittaa liian suuren vaihteen, niin pitää painella läpi kaikki vaihteet, sammuttaa laite ja lähdettävä käynnistyksen kautta hakemaan uusiksi sopiva vaihde.

React lihashuoltovasarasta löytyy yhteensä 6 eri voimakkuustasoa.
React lihashuoltovasarasta löytyy yhteensä 6 eri voimakkuustasoa.

Millainen äänitaso?

Kun laitteen laittoi päälle, niin huomio kiinnittyy ensimmäisenä laitteen äänitasoon, mikä on melko äänekäs jo heti ensimmäisellä voimakkuusvaihteella. Isommilla vaihteilla ääni on jo sen verran häiritsevä, että normaalilla puheäänellä jutustelu tai TV:n katsominen samaan aikaan vaatii itseltä ja televisiolta volyymin nostamista.

Kovin hiljaista kehonhuoltohetkeä Reactin kanssa ei siis saa aikaiseksi - tämäkin toki on aina suhteellista, että mikä on kellekin liian äänekäs. Oli myös hyvin erikoista, että laite äänteli eri sävyyn, riippuen siitä, missä kulmassa sillä hieroi. Lisäksi aluksi mainitsemani helinä, mikä kuului jo sammuneena, voimistui.

Riittääkö hierontateho?

Sitten itse hierontakokemukseen. Voimakkuudeltaan ja tärinäteholtaan antoi alkutuntumalta yllättävän hyvinkin tehoa, mutta siihenpä se alkuinnostu loppui.

Heti, kun aloin hieromaan vähän isompia lihasryhmiä ja antamaan sitä myötä enemmän painetta, niin React alkoi välittömästi "mongertamaan" ja olisi huutanut apua, jos osaisi puhua. Painettuani vielä hiukan kovempaan, mikä ei ollut oikeasti edes vielä kovaa painamista, niin laite sammui.

Luulin, että laitteesta loppui virta, koska siinä oli vielä vain tehdaslataus. Nappia painettuani, laite kuitenkin käynnistyi, joten sammuminen oli vain suojelumekanismi, mikä toki kytkeytyy päälle aivan liian pienestä paineesta. Laitoin sen kuitenkin lataukseen, jotta saataisiin arvio laitteesta, kun siinä on akku täynnä.

Ladattuani akun täyteen testaus jatkui. Sama homma jatkui, eli laite sammui heti kun sillä vähän kovemmin painoi ja hieroi esimerkiksi reisiä tai pakaraa. Jatkoin hierontaa kevyemmin kokeilemalla eri päitä, eri lihaksiin.

Kevyeen tärinähierontaan laitteen 20 watin nimellisteho tuntui riittävän, mutta se ei kuitenkaan riitä pidemmässä juoksussa, koska lihakset tottuvat siihen nopeasti, etenkin kovemmalla käyttäjällä. Eli kunnon hierontaan React on liian heikko, mutta verenkierron tehostamiseen aivan toimiva. 

React on "aivan ok" ja yksi vaihtoehto edullisen luokan lihashuoltovasaroista.
React on "aivan ok" ja yksi vaihtoehto edullisen luokan lihashuoltovasaroista.

Akun kesto?

React -lihashuoltovasaran akun kestosta oli päässyt paremmin jyvälle viikon säännöllisen käytön jälkeen. Tässäkään puolessa ei valitettavasti ole kehumista. Akun virta kestää noin 15-40 min riippuen siitä, mones vaihde sinulla on käytössä ja kuinka lujaa sillä painat.

Eli laitteeseen ei kannata luottaa kovinkaan paljon, mikäli verkkovirtaa ei ole lähellä. Laite täytyy muistaa joka käytön jälkeen laittaa lataukseen niin aina valmiina uuteen kertaan.

Hyvä puoli on kuitenkin se, että lihashuoltovasara toimii myös ollessaan johdon päässä latauksessa. Tätä ei kaikki laitteet nimittäin tee. Latausjohto ei kuitenkaan ole kovin pitkä, jotta latauksessa ollessaan pystyisi kovin vapaasti laitteella hieromaan.

Arvostelu ja yhteenveto: React

Kokonaisarvosana: 3/10

React on "aivan ok" ja yksi vaihtoehto edullisen luokan lihashuoltovasaroista. Sillä pärjää, jos kyseisen hierontalaitteen käyttö on hyvin vähäistä ja ei kaipaa lihashuoltovasaralta parempia ominaisuuksia, kuten esim. hyvää akun kestoa, suurempaa tärinätehoa tai hiljaista äänitasoa.

Reactin hyvät puolet jää pääosin sen halpaan hintaan, mutta kuten kokemuksista huomasit, niin kovin laadukas lihashuoltovasara se ei ole. Halvalla ei vain saa hyvää!

Jos etsit todella laadukasta ja huippuunsa viritettyä lihashuoltovasaraa kovempaan käyttöön, niin siihen parhaita vaihtoehtoja ovat mm. Hypervolt tai Theragun.

Kyseiset lihashuoltovasarat ovat paljon kalliimpia kuin React, mutta huippulaatu ja viimeisen päälle hiotut ominaisuudet maksavat. Kalliimmat hierontalaitteet maksavat hintansa takaisin, koska ne kestävät useita vuosia ja pystyt nauttimaan niiden käytöstä paljon enemmän.

Edullisista ja keskihintaisista vaihtoehdoista parhaat vaihtoehdot Reactin tilalle löydät lihashuoltovasara -vertailusta.


Julkaisu saattaa sisältää mainoslinkkejä, mitkä on merkattu * -merkillä.